artikel

Tagliatelle met raapstelen en zongedroogde tomaat

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram raapstelen
  • 75 gram zongedroogde tomaat op olie
  • 1 ui
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl room
  • 300 gram taleggio
  • zout, versgemalen peper
  • 499 gram tagliatelle
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 tenen knoflook

Bereidingswijze:
Snij de worteltjes van de raapstelen, was de stelen in ruim water, hak ze droog en droog ze. Verhit 3 eetlepels olie van de zongdroogde tomaten en bak hierin de ui en zongedroogde tomaat zachtjes 3 minuten. Voeg de wijn en de room toe en breng het aan de kook. Laat het mengsel tot de helft inkoken en los er dan al roerend de taleggioblokjes in op.

Breng de saus op smaak met flink wat peper. Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met een beetje zout. Verhit intussen in een wok of grote koekenpan de olijfolie met de tenen knoflook op laag vuur. Laat de knoflook langzaam bruin worden en neem de tenen uit de olije. Snij ze fijn zodra ze een beetje zijn afgekoeld en voeg ze toe aan de taleggiosaus.

Draai het vuur onder de wok hoog en voeg de raapstelen toe. Roerbak ze 3 minuten tot ze geslonken en heet zijn. Giet de pasta af en schep de taleggiosaus en de gebakken raapstelen erdoor.

Reageer op dit artikel