artikel

Timbaaltje van rabarber gevuld met witte chocolade mousse

Horeca

Ingredienten: 4 dl rabarbermousse 5 blaadjes gelatine 100 gr. witte chocolade couverture 1 st ei 2 st eidooiers 20 gr. suiker 2 dl slagroom Bereidingswijze: Verwarm de rabarbermoes. Week vier blaadjes gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in de rabarbermoes. Laat de moes licht geleren. Schep de […]

Ingredienten:

  • 4 dl rabarbermousse
  • 5 blaadjes gelatine
  • 100 gr. witte chocolade couverture
  • 1 st ei
  • 2 st eidooiers
  • 20 gr. suiker
  • 2 dl slagroom

Bereidingswijze: Verwarm de rabarbermoes. Week vier blaadjes gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in de rabarbermoes. Laat de moes licht geleren. Schep de rabarbermoes in een vormpje met een inhoud van 2 deciliter, en druk daar een vormpje in van een inhoud van 1 deciliter.

Laat de moes in de koelkast opstijven. Week het resterende gelatineblaadje in wat water. Smelt de witte chocolade au-bain-marie en los de uitgeknepen gelatine hierin op. Klop de eidooiers en de suiker au-bain-marie op, tot de massa bindt. Klop het mengsel vervolgens koud op ijs.

Spatel hier achtereenvolgens de gesmolten chocola door. Neem de kleine vormpjes uit de grote en vul de grote timbaaltjes met de rabarerwand op met de chocolademousse. Zet de timbaaltjes minimaal 4 uur in de koelkast.

Reageer op dit artikel