artikel

Turkse sandwich met tzatziki en gebraden gehakt

Horeca

Ingrediënten 2 grote punten Turks brood ½ komkommer 1 takje verse munt 150 g Griekse yoghurt 1 teentje knoflook zout, versgemalen peper 2 geroosterde paprika’s (uit pot) 100 g gebraden (runder)gehakt (vleeswaar Bereidingswijze:Snijd de helft van de komkommer in plakjes en laat ze op keukenpapier uitlekken. Halveer de rest van de komkommer in de lengte, […]

Ingrediënten

  • 2 grote punten Turks brood
  • ½ komkommer
  • 1 takje verse munt
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • zout, versgemalen peper
  • 2 geroosterde paprika’s (uit pot)
  • 100 g gebraden (runder)gehakt (vleeswaar

Bereidingswijze:
Snijd de helft van de komkommer in plakjes en laat ze op keukenpapier uitlekken. Halveer de rest van de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in kleine blokjes. Pluk de blaadjes munt van het takje en hak de helft van de blaadjes fijn.

Schep de stukjes komkommer met de fijngehakte munt door de Griekse yoghurt en pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de paprika in repen. Snijd de punten Turks brood open en bestrijk de bovenkanten dun en de onderkanten royaal met de tzatziki. Vouw de plakjes gehakt losjes dubbel en leg ze op de onderkanten van het brood. Verdeel de plakjes komkommer, paprikarepen en blaadjes munt over het gehakt en leg de bovenkanten van het brood er weer op. Leg de sandwiches op 2 borden.

Reageer op dit artikel