artikel

Avocado, Amersfoort

Horeca

avocado amersfoortDaphne Bartels is weer terug in Amersfoort met restaurant Avocado. In 2001 verkocht ze eetgelegenheid Alambiek en vertrok naar het Utrechtse filmtheater ’t Hoogt waar ze als horecamanager ging werken. Samen met chef-kok Wilco van den Baar, afkomstig van De Roggebot in Ermelo, start Bartels nu met Avocado.

Een intiem restaurant, modern maar warm ingericht, dat een beetje verscholen aan de noordzijde van het Centraal Station ligt. De inrichting bestaat uit natuurlijke materialen, een houten vloer, riet verwerkt in de lambrisering, leren fauteuils en linnen tafellakens. De keuken is helemaal open. ‘De gast ziet zo precies hoe de koks de gerechten bereiden en dat is precies wat wij willen’, licht de eigenares/gastvrouw toe. ‘De basis van de keuken is de Franse, maar wij werken veel met Hollandse gerechten in een modern jasje met uitstapjes naar de Italiaanse en Aziatische keuken. Het gaat bij ons om authenticiteit, versheid en eerlijke producten.’ Chef-kok Wilco van den Baar deed ervaring op in de keukens van o.a. De Treeswijkhoeve, Chalet Royal, Prinses Juliana en De Bokkedoorns.

Piet Mondriaanplein 3. Tel. (033) 461 79 45. www.avocados.nl. Capaciteit: 30 zitplaatsen; terras 30. Prijsindicatie: driegangenmenu €52,-. Geopend: ma t/m vr vanaf 12.00 uur; za vanaf 18.00 uur. Zo gesloten.

Reageer op dit artikel