artikel

Doperwtenstamppotje

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gr aardappels (kruimig)
  • 300 gr doperwten (vers of diepvries)
  • 8 plakjes pancetta
  • 1 el suiker
  • 2 dl melk
  • zwarte peper
  • klontje boter

Bereidingswijze:
doperwtenstamppotSchil de aardappels, snij ze in even grote stukken en kook ze in een grote pan gaar in ± 15 minuten. Leg de plakjes pancetta (in porties) in een droge, hete koekenpan en laat ze rustig uitbakken tot knapperige rondjes, halverwege omdraaien. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm de melk met de boter. Breng een pan water aan de kook voor de doperwten.

Giet de aardappels af en haal ze door de pureeknijper of stamp ze fijn. Roer de hete botermelk erdoor tot een smeuïge puree. Kook de doperwten met een schepje suiker kort gaar in het kokend water (verse: circa 1 minuut, diepvries: circa 4 minuten). Laat uitlekken en roer door de puree. Breng op smaak met lekker veel versgemalen zwarte peper.