artikel

Geglaceerde worteltjes met karwij en mandarijn

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 bos jonge peentjes
  • 25 g boter
  • 1 tl karwijzaadjes
  • 1 el suiker
  • 1 mandarijn (alleen rasp)
  • zout

Bereidingswijze:
geglaceerde worteltjesWas de wortels en laat een klein stukje van het groene loof eraan zitten (1,5 cm). Oudere exemplaren schrappen of schillen. Rooster de karwijzaadjes kort in een droge koekenpan, daardoor krijgen ze nog meer smaak. Rasp de schil van de (schoongeboende) mandarijn.

Laat een klontje boter smelten in een pan, samen met de karwijzaadjes en doe de wortelen erin. Zet het vuur hoog en schep de wortelen een paar keer om. Voeg een klein bodempje water, de suiker en de mandarijnrasp toe, plaats de deksel op de pan en zet het vuur zachter. Laat de wortelen beetgaar worden. Het vocht moet verdampen tot alleen een stroperig laagje overblijft dat zorgt voor een glanzend laagje om de wortels. Zet eventueel het deksel ietsje schuin op de pan om het vocht beter te laten verdampen.

Reageer op dit artikel