artikel

Gevulde inktvisringen

Horeca

Ingrediënten voor ca. 36 stuks:

  • 4 hele pijlinktvissen (schoongemaakt)
  • 4 grote slabladeren
  • 4 norivellen
  • 125 ml lichte sojasaus
  • 125 ml water
  • 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze:
gevulde inktvisringenGiet kokend water over de slabladeren en laat ze uitlekken. Wikkel de tentakels van de inktvissen in de slabladeren en vervolgens in de norivellen en plak deze dicht met water. Leg de pakketjes in de inktvislijfjes en zet ze vast met een cocktailprikker.

Doe de sojasaus, het water en de suiker in een pan en verhit dit mengsel langzaam. Voeg de inktvispakketjes toe, doe het deksel op de pan en laat de pakketjes ongeveer 20 minuten sudderen totdat ze gaar zijn.

Haal de inktvispakketjes uit de pan en laat ze uitlekken. Zet ze in de koelkast totdat ze zijn afgekoeld. Snijd de inktvis in plakjes en serveer deze op een platte schaal.

Reageer op dit artikel