artikel

Koolrabi met hamkaassaus

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen :

  • 2 koolrabi’s (ongeveer 500 g)
  • zout
  • 1 plak ham van 50 g
  • ¾ dl melk
  • ½ kuipje kruidenroomkaas of kruidensmeerkaas 20+

Snij de koolrabi’s in plakken en schil ze. Snij de plakken in reepjes. Kook de groente in water met een snufje zout in 10-15 minuten gaar. Snij de ham in zeer kleine blokjes. Verwarm de melk in een steelpannetje en laat de kaas al roerende in de melk smelten. Laat de saus niet meer koken. Roer de ham door de saus. Giet de koolrabi af en doe ze over in een schaal. Schenk tenslotte de kaassaus over de groente. Lekker met gekookte aardappelen.Per persoon ongeveer 200 g groenten

Bereidingswijze:
Koolrabi met hamkaassausSnij de koolrabi’s in plakken en schil ze. Snij de plakken in reepjes. Kook de groente in water met een snufje zout in 10-15 minuten gaar. Snij de ham in zeer kleine blokjes. Verwarm de melk in een steelpannetje en laat de kaas al roerende in de melk smelten. Laat de saus niet meer koken. Roer de ham door de saus. Giet de koolrabi af en doe ze over in een schaal. Schenk tenslotte de kaassaus over de groente.

Reageer op dit artikel