artikel

Koolrabi met kip

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen :

 • 1 ui
 • 1 dubbele kipfilet (ca. 250 g)
 • 25 g boter of margarine
 • 2 koolrabi’s
 • sap van ½ citroen
 • 4 bolletjes gember
 • 1 eetlepel gembersiroop
 • 1 theelepel bouillonpoeder
 • 1 lente-uitje
 • sojasaus
 • zout en peper

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Snij de kipfilet in dunne reepjes. Verhit de boter of margarine in een braadpan en fruit de ui. Bak de kipreepjes ca. 5 minuten mee. Schil intussen de koolrabi’s en snij ze in blokjes. Snij de gemberbolletjes in dunne plakjes. Schep koolrabiblokjes, citroensap, gemberplakjes, gembersiroop en bouillonpoeder door de kipreepjes en laat het geheel in een gesloten pan in ca. 10 minuten gaarsmoren. Snij intussen het lente-uitje in dunne ringen en schep deze op het laatste moment door de schotel. Maak op smaak met sojasaus, zout en peper.

Reageer op dit artikel