artikel

Lamsmedaillon met courgette, peultjes, geitenkaas en citroenaardappeltjes

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

 • 500 g peultjes
 • 500 g gele courgette
 • 200 g geitenkaas, Hollandse, oud
 • 750 g lamsmedaillon
 • 1 g peper
 • 1 g zout
 • 1 dl olijfolie
 • 5 tenen knoflook
 • 1/20 bos rozemarijn
 • 60 g lamsfond, kant-en-klaar
 • 50 g boter
 • 50 g honing
 • 40 g citroen
 • 1/20 bos munt

citroenaardappeltjes

 • 2 kg aardappelen
 • 1 g zout
 • 100 g boter
 • 80 g citroenen

Bereidingswijze:
lamsmedaillonsBlancheer de peultjes en de courgette 2 minuten in ruim gezouten water. Laat daarna afkoelen. Snijd de geitenkaas in blokjes. Kruid de lamsmedaillon met peper en zout. Bak de lamsmedaillons om en om in een pan in de olijfolie. Leg ze vervolgens op de bakplaat.

Fruit de knoflook en de rozemarijn aan in het braadvocht. Blus deze af met lamsfond. Laat inkoken. Verhit de boter in een pan. Voeg de peultjes en de courgette samen met de honing en de versgeperste citroensap. Warm dit goed door. Laat de lamsmedaillon nagaren in de combisteamer.

Leg de groenten op het bord. Leg hierop de lamsmedaillon. Maak af met de saus, blokjes geitenkaas en de fijngesneden munt. Verwarm voor de citroenaardappeltjes de oven voor op 175 graden Celsius.

Snijd de aardappelen. Snijd ze in een keer doormidden (grote exemplaren twee keer). Kook de aardappels in water met zout in circa 8 minuten net niet gaar. Smelt de boter. Rasp de citroenen hierboven. Giet de aardappels af. Doe de citroenboter hierbij. Doe de deksel op de pan. Schud een paar keer. Leg de aardappels op de bakplaat met de platte zijde naar beneden. Schuif de bakplaat in de oven en laat in circa 45 minuten goudbruin en knapperig worden.

Reageer op dit artikel