artikel

Paddestoelentijd

Horeca

paddestoelenDenkt u bij paddestoelen ook aan de herfst? Dan bent u niet de enige. Hoewel de meeste soorten als grot- en kastanjechampignons, shii-take en oesterzwammen het hele jaar verkrijgbaar zijn, vindt de topaanvoer hiervan in het najaar plaats. In de Horecakalender maken we daar dankbaar gebruik van. Het paddestoelenmenu dat u nu kunt downloaden bestaat uit verrassende herfstcreaties met allerlei soorten paddestoelen.

Bakken, grillen, koken, stoven, roerbakken, de paddestoel leent zich voor allerlei bereidingen. De shii-take komt in een vegetarische risotto bijvoorbeeld prima tot zijn recht. De shii-take was tot voor kort in Nederland alleen in gedroogde vorm verkrijgbaar. Nederlandse kwekers telen nu echter deze kruidige en eiwitrijke paddestoel.

Paddestoelenmenu:
» Recept noedelsoep met oesterzwammen
» Gemarineerde paddestoelensalade
» Bospaddestoelenschotel met aardappelgnocchi

Reageer op dit artikel