artikel

Productinformatie Koolrabi

Horeca

koolrabiKoolrabi kan in verschillende variaties voorkomen. De knol kan zowel wit, lichtgroen als paars van kleur zijn. De lichtgroene soort is de meest verkochte. Vaak wordt koolrabi als een knolgewas gezien, maar eigenlijk hoort deze thuis bij de koolsoorten.

Aankoopadvies
Koolrabi is van mei tot januari te koop. Koop best de kleine exemplaren. Ze zijn wat malser dan de grote, vezelachtige knollen. Zorg er voor dat de knol stevig aanvoelt en dat de bladeren helder van kleur zijn. Men rekent ongeveer 1 gekookte koolrabi per persoon. Als u ze rauw eet, rekent men een halve koolrabi.

Bewaaradvies
Thuis kan de koolrabi tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden. Koolrabi is niet geschikt om in te vriezen omdat de structuur en de kleur daardoor achteruitgaan.

Bereidingswijze:
Kleine exemplaren kunnen in hun geheel gekookt worden. Grotere snijdt men in plakken of stukjes. Een kooktijd van 15 tot 20 minuten volstaat. Ook de bladeren kunnen gegeten worden. Ze worden op dezelfde manier bereid als spinazie. Koken, stoven, frituren, roerbakken, blancheren of rauw serveren, het kan allemaal. Koolrabi wordt ook vaak gebruikt bij de bereiding van soepen. Rauwe koolrabi smaakt een beetje radijsachtig. De smaak van gekookte koolrabi doet wat aan bloemkool denken, maar dan pittiger.

Recepten met koolrabi:
» Koolrabi met kip
» Gevulde koolrabi met gehakt
» ‘Koolrabi-wortel-tuinkers salade
» ‘Koolrabi met hamkaassaus

Reageer op dit artikel