artikel

Recept Hot Tomato Sauce

Horeca

Ingrediënten voor 1 fles van 500 ml:

  • 1 kleine ui
  • 3-4 rode pepers
  • 1 1/2 kg rijpe tomaten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2 eetlepel zout
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 75 ml kruidenazijn

Benodigheden:
1 afsluitbare fles of pot van 500 ml
trechter

Bereidingswijze:
hot tomato saucePel en snipper de ui. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de pepers fijn. Snijd de tomaten in vieren. Schep de ui, rode peper en tomaat in een braadpan door elkaar en breng het mengsel op matig hoog vuur aan de kook.

Kook de tomatne in 15-20 minuten gaar en pureer ze met een staafmixer. Wrijf het tomatenmengsel boven een andere pan door een zeef. Roer de kaneel, piment, peper, laurier zout, basterdsuiker en azijn erdoor en kook de tomatnesaus op half hoog vuur in ca. 1-11/2 uur tot een dikke saus in, roer regelmatig.

Als de fles en trechter niet zijn afgewassen in de afwasmachine was de fles met deksel en de trechter dan af in heet water met soda, spoel ze goed af en laat ze tot gebruik omgekeerd uitlekken op een schone theedoek.

Zet de fles rechtop op de theedoek en zet de trechter erin. Vul de fles zo tot aan de rand met hete tomatensaus. Sluit de fles direct af en plak er een etiket met naam en bereidingsdatum op. De tomatensaus is in de koelkast nog zeker 2-3 weken te bewaren.

Gebruik:
Lekker bij geroosterd vlees van de barbecue, vooral lekker bij hamburgers en worstjes.

Bereidingstijd:
ca. 11/2 uur.

Reageer op dit artikel