artikel

Recept Rode Pepergelei

Horeca

Ingrediënten voor 1 jampot van 350 ml:

  • 2-3 rode peper
  • 2-3 theelepels hot pepper sauce (Tabasco)
  • sap van 1 limoen
  • 200 ml appelsap
  • 300 gram geleisuiker

Benodigheden:
1 jampot met twist-off deksel

Bereidingswijze:
rode pepergeleiSnijd de pepers open en verwijder de zaadjes. Snijd de pepers in flinterdunnen reepjes. Roer in een pan de rode peper met de hot peppersauce, het limoensap en het appelsap door elkaar. Schep de geleisuiker erdoor. Breng het geheel al roerende op matig hoog vuur aan de kook tot de massa flink borrelend kookt en door roeren niet meer van de kook raakt. Laat de gelei nog 4 minuten lfink borrelend doorkoken.

Laat de gelei in de pan afkoelen tot de geli dikker wordt en roer regelmatig de peperreepjes erdoor. Schep de gelei pas in de pot als de peperreepjes niet meer naar boven drijven.

Als de pot niet is afgewassen in de afwasmachine was de pot met deksel dan af in heet water met soda, spoel ze goed af en laat ze tot gebruik omgekeerd uitlekken op een schone theedoek.

Zet de pot rechtop op de theedoek en vul de pot tot aan de rand met gelei. Sluit de pot direct af. Zet de pot 5 minuten op zijn kop. Keer de pot weer en laat de gelei afkoelen. Plak er een etiket met naam en bereidingsdatum op. De gelei is in de koelkast nog zeker 1-2 maanden te bewaren.

Gebruik:
Geef de pepergeli bij geroosterde kip of vis. Ook lekker op een stukje stokbrood met verse (geiten)kaas.

Bereidingstijd:
Ca. 1/2 uur.

Reageer op dit artikel