artikel

Salade van gegrilde courgette en aubergine

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:
Gepofte paprikavinaigrette

 • 400 gram rode paprika’s
 • 3 eidooiers
 • 15 ml mosterd
 • 25 gram limoen
 • 30 ml gembersiroop
 • 0,5 dl gevogeltebouillon
 • 2,5 dl druivenpitolie
 • 100 gram aubergine
 • 30 ml olijfolie
 • 200 gram courgette
 • 12 grote garnalen

Bereidingswijze:
Verpak de paprika’s in aluminiumfolie. Pf ze in 40 minuten in de oven op 175 graden Celsius. Laat in de folie afkoelen. Trek de velletjes eraf. Verwijder de pitjes. Snijd in stukjes.

Meng de eidooiers met de mosterd, vers geperst limoensap en – rasp in de blender op de lage stand. Voeg gembersiroop, gepofte paprikastukjes en bouillon toe. Laat de blender op de middelhoge stand draaien. Schenk geleidelijk aan de druivenpitolie erbij tot de vinaigrette gaat binden. Breng op smaak met zout.
RSnijd de aubergine in plakken van 1 cm. dik. Bestrooi ze gelijkmatig met fijn zeezout. Bestrijk ze met de helft van de olijfolie. Laat minstends 15 minuten onder druk staan, zodat het vruchtvlees zacht wordt.

Snijd de courgette in schuine plakken van 1 cm. dik en bestrooi ze met fijn zeezout. Laat ze 5 minuten staan. Verhit intussen een grillpan. Dep het vocht van de courgette en de aubergine. Bestrijk de plakken met de resterende olijfolie. Grill ze aan beide kanten.

Halveer de garnalen over de platte kant. Verwijder het darmkanaal. Kruid de garnalen met zout en zwarte peper uit de molen. Bak ze op hoog vuur in een teflonpan tot ze bijna gaar zijn. Leg de aubergine, courgette en garnalen dakpansgewijs op borden. Geef er paprikavinaigrette bij.

Reageer op dit artikel