artikel

Stamppot met geglaceerde radijs

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 750 gram aardappelen
  • zout, peper
  • 2 bosjes radijs met vers loof
  • 30 gram boter of margarine
  • 100 gram spekreepjes
  • 10 gram poedersuiker
  • 1/2 dl crème fraîche (20% vet)
  • 50 gram gekookte ham
  • bieslook

Bereidingswijze:
radijsKook de geschilde, gewassen en in stukken gesneden aardappelen in 20 minuten gaar in water met zout. Was de radijsjes met het loof. Snij het loof heel fijn en houd dit achter. Houd 6 radijsjes apart. Snij de rest van de radijsjes in plakjes. Verhit 15 gram boter of margarine in een kleine kookpan. Voeg de radijsplakjes toe en smoor deze 10 minuten op een laag vuur. Bak de spekreepjes goudbruin en knapperig in een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder extra vet. Snij intussen de achtergehouden radijsjes in vieren. Doe ze in een steelpan en doe er water bij totdat het net onder staat. Voeg de rest van de boter of margarine en de poedersuiker toe, breng het aan de kook en laat het koken totdat het water is verdampt en de radijsje zijn gehuld in een stroperige, lichtgekleurde saus.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de crème fraîche toe met de gesmoorde radijsplakjes, spekreepjes met het bakvet, in blokjes gesneden ham, radijsloof en peper naar smaak. Garneer met de geglaceerde radijs en royaal fijngeknipt bieslook en serveer direct.

Reageer op dit artikel