artikel

Zuidlaardermeer-snoekbaars op safraanuitjes,

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 200 g palingfilet, gerookt 3 aardappelen, Irene 1 teen knoflook 2 dl room 480 g snoekbaarsfilet 10 ml olijfolie Pastadeeg 110 g bloem, Italiaans 1 g zout 0,5 g kerriepoeder 1 ei 20 ml olijfolie, extra vergine Saffraanui 40 g uien 0,25 dl olijfolie 0,5 g saffraanpoeder Waterkerssaus 250 g waterkers […]

zuidlaardermeer snoekbaars op saffraanuitjesIngrediënten voor 4 personen:

 • 200 g palingfilet, gerookt
 • 3 aardappelen, Irene
 • 1 teen knoflook
 • 2 dl room
 • 480 g snoekbaarsfilet
 • 10 ml olijfolie

Pastadeeg

 • 110 g bloem, Italiaans
 • 1 g zout
 • 0,5 g kerriepoeder
 • 1 ei
 • 20 ml olijfolie, extra vergine

Saffraanui

 • 40 g uien
 • 0,25 dl olijfolie
 • 0,5 g saffraanpoeder

Waterkerssaus

 • 250 g waterkers
 • 3 dl melk
 • 1 dl gevogeltebouillon*
 • 1 g zout

Bereidingswijze:
Snijd de paling in stukken. Snijd de geschilde aardappelen en knoflook in blokjes. Doe alles met de room in een pan met deksel. Laat op een laag vuur garen. Giet de room af als geheel gaar is. Draai de rest in de keukenmachine glad onder toevoeging van de room. Doe de crème door een zeef. Laat opstijven.

Bak in een anti-aanbakpan de schoongemaakte snoekbaarsfilet op de huid.Doe voor het pastadeeg bloem, zout en kerrie in de keukenmachine. Laat even draaien. Doe het ei erbij. Voeg de olie druppelsgewijs toe tot een deegbal ontstaat. Draai met de pastamolen het deeg uit tot stand 5. Steek met een ring 16 gelijke velletjes uit. Maak een velletje nat met een kwastje water. Leg hier een bolletje palingvulling op. Leg een tweede, droog velletje er bovenop. Druk aan twee kanten vast. Modelleer met de hand. Kook ca. 2 min.

Snijd de uien in halve ringen. Doe olie en saffraan in de pan. Voeg de ui toe. Laat het geheel onder voortdurend roeren op een lage temperatuur garen.Was de waterkers, snijd klein. Zet de helft op met melk, bouillon en zout. Laat gaar koken maar niet bruin. Doe dit in de blender. Voeg de resterende rauwe waterkers toe. Zeef het geheel in een pan. Breng de saus daarna nog een keer aan de kook. Zeef nogmaals.

Leg de saffraanuien midden op het bord. Plaats hierop de gebakken snoekbaars. Doe hierop de ravioli. Verdeel rondom de schuimige waterkerssaus.

Reageer op dit artikel