artikel

Asperge-Champignoncocktail met Gerookte Kip

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

 • 500 g asperges
 • 150 g shii-take
 • 200 g oesterzwammen
 • 250 g kastanjepaddestoelen
 • 300 g Hollandse champignons
 • 0,5 dl olijfolie
 • 0,6 kg gerookte kipfilet
 • 100 g fijngesneden ui
 • 3 dl mayonaise
 • 40 g salsa tartufata (truffel en paddestoelenpasta)
 • room
 • peper en zout

Bereidingswijze:
Schil de asperges en blancheer ze beetgaar. Laat ze schrikken in koud water. Snijd de onderste stukken van de asperges in fijne stukken en bewaar de koppen voor garnering. Snijd de diverse paddestoelen in mooie plakken en parten. Verhit de olijfolie en stoof daarin het fijn gesneden uitje. Voeg de gesneden paddestoelen aan de olie toe. Laat ze gaar stoven. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de gerookte kipfilet in mooie plakken. Snijd deze in mooie reepjes. Meng de gerookte kip met de diverse soorten afgekoelde paddestoelen en groene-aspergestukken.

Meng de salsa tartufata met mayonaise en room en breng op smaak Verdeel de salade in de glazen en schep de saus erover.`

Reageer op dit artikel