artikel

Asperge-Kalfscocktail met Tonijnsaus

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 1 kg Hollandse asperges
  • 750 g kalfsfricandeau
  • 150 g veldsla
  • 2 doosjes shiso purper
  • 1 blik (185 g) tonijn in water
  • 3 dl mayonaise
  • 2 dl room
  • peper en zout
  • 150 g roomboter

Bereidingswijze:
Schil de asperges en kook ze met wat zout beetgaar. Laat ze afkoelen in het kookvocht. Snijd de kalfsfricandeau in lange repen of maak er een dunne rollade van. Kruid het vlees en bak het in de roomboter mooi rosé gaar. Laat goed afkoelen en snijd er vervolgens kleine plakjes van. Meng met de gesneden asperges.

Maak de gare tonijn uit blik goed fijn. Meng met mayonaise en room en wrijf de saus door de zeef. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de veldsla over de glazen en leg hierop het asperge-kalfsvleesmengsel. Schep hier wat tonijnsaus over. Garneer met aspergepunten en shiso purper.