artikel

Asperge-Zeevruchtencocktail

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

 • 1 kg zeevruchtensalade (garnalen, mosselen, alikreukels, zalm, victoriabaars, inktvis)
 • 300 g geschilde asperges
 • 300 g groene-aspergetips
 • 150 g krulsla
 • 1,5 dl mayonaise
 • 1 dl tomatenketchup
 • 0,5 dl droge sherry
 • 0,3 dl cognac
 • 3 dl room
 • 1 eetl gembernat
 • 1 eetl citroensap
 • 100 g gerookte zalm
 • peper en zout

Bereidingswijze:
Laat de gare zeevruchtensalade uitlekken. Kook de Hollandse asperges beetgaar, laat ze afkoelen en snijd ze in schuine plakjes. Blancheer de groene asperges, laat ze afkoelen en snijd ze in kleine stukjes. Houd een aantal kleine asperges apart voor decoratie. Meng zeevruchtensalade, witte asperges en kleine groene asperges door elkaar. Leg wat krulsla in de glazen en verdeel hierover de salade. Maak een cocktailsaus van mayonaise, ketchup, sherry, cognac, room, gembernat en citroensap en schep die over de salade. Garneer met een ‘roosje’ van zalm.

Reageer op dit artikel