artikel

Bertie van Rooij wordt De Baas van het Jaar 2007

Horeca

ALMERE – Bertie van Rooij, directeur bij Stuwadoorsbedrijf van Rooij BV (leveranciers van flexkrachten voor alle voorkomende stukgoedwerkzaamheden) uit Hedel is tijdens het Benefiet Gala van De Week van de Ondernemer in de Jaarbeurs te Utrecht uitgeroepen tot ‘De Baas van het Jaar’ 2007. Het is de tweede keer dat deze prestigieuze titel is uitgereikt waarvoor uit een groot aantal aanmeldingen in eerste instantie drie bazen waren genomineerd.

Naast Bertie van Rooij waren dit jaar ook Tamara Priem-Sloof, manager HRM bij VTL en Antonio Rubio, vestigingsmanager bij ABN AMRO genomineerd. De award wordt jaarlijks toegekend aan de people manager van het jaar en wordt georganiseerd door Unique in samenwerking met TNO Kwaliteit van Leven. Bertie van Rooij werd, zowel door de vakjury als het publiek, unaniem gekozen tot ‘De Baas van het Jaar’ 2007 vanwege zijn natuurlijke en authentieke stijl van leidinggeven.

Wanneer is een baas een people manager
De jury was onder de indruk van de drie genomineerde bazen: “Het zijn bazen die met passie en daadkracht een goede balans weten te vinden tussen de verschillende aspecten van het personeelsvak. In alle drie de gevallen gaat het om bazen die uitdragen dat personeelsbeleid een vak is, een vak dat de kunst van het omgaan met mensen verbindt met het belang van een goede bedrijfs- of organisatieontwikkeling. De prijs gaat naar Bertie van Rooij vanwege de natuurlijke en authentieke stijl van leidinggeven. In 18 jaar tijd heeft hij een bloeiend bedrijf neergezet met gemotiveerde medewerkers die voor hem gaan. Hij heeft hierbij zelf uitgevonden wat zijn rol is als manager. Zo weet hij met intuïtie, flair en behulpzaamheid zijn medewerkers te enthousiasmeren en te binden. Daarnaast speelt hij goed in op de krapte in de arbeidsmarkt door het aantrekken van buitenlandse werknemers. Dit getuigt van goed ondernemerschap en people-management.”

Michel de Lassacquère, Algemeen Directeur van Unique: “Door het faciliteren van ‘De Baas van het Jaar’ verkiezing benadrukken wij het belang dat wij hechten aan goed ondernemerschap onder werkgevers. Het grote succes van deze onderscheiding onderstreept dat werknemers hun baas waarderen vanwege het ondernemerschap. Zeker in de krapper wordende arbeidsmarkt zullen medewerkers aspecten van het ondernemen mee laten wegen in hun keuze voor een nieuwe baan. Daarom steunen wij deze verkiezing wederom met genoegen.”

Zware selectieprocedure door vakkundige jury
De afgelopen maanden zijn medewerkers, zakelijke relaties of mensen uit het persoonlijke netwerk opgeroepen bazen te nomineren voor de titel. Vervolgens hebben twee medewerkers en de baas in kwestie een vragenlijst ingevuld. De bazen met de beste score zijn terecht gekomen in de top tien waaruit de jury drie genomineerden heeft geselecteerd. De vakjury bestaat uit Hans de Boer (Voorzitter Task Force Jeugdwerkloosheid en voormalig voorzitter van MKB Nederland), Alex Mulder (lid Raad van Commissarissen USG People NV), Joyce van der Wolk (TNO Kwaliteit van Leven) en Paul Berntsen (De Baas van het Jaar 2006). De winnaar van ‘De Baas van het Jaar’ is enerzijds door de vakjury gekozen op basis van de presentaties gedurende de weken voorafgaand aan de Week van de Ondernemer en de presentatie tijdens het Benefiet Gala. Anderzijds hebben de aanwezigen een belangrijke rol gespeeld bij de definitieve keuze van de winnaar. Zij hebben tijdens het Benefiet Gala hun stem per sms uitgebracht. Naast de award is er een extra beloning voor Bertie van Rooij bestaande uit een Land Rover Driving Experience met het hele team.

Reageer op dit artikel