artikel

Blesbokbiefstuk met couscous en casave

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g blesbokfilet
  • 500 g casave
  • 11 loempiavellen
  • 400 g couscous
  • saffraan
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 200 g rozijnen
  • witte wijn
  • 400 g winterwortel
  • 400 g aardappel

Bereidingswijze:
blesbokSchil de casave en snijd deze in frites; frituur voor op 150_C. Bind de frites in bosjes en zet ze vast met een dun strookje loempiadeeg (vastplakken met eiwit). Snijd de afsnijdsels op de groentenmandoline en frituur dit op 185_C (nazouten).

Couscous: kook witte wijn in met kaneel en steranijs, en laat hierin rozijnen weken. Kook de gevogeltebouillon op met saffraan en giet dit al kokend op de couscous, roer er de boter door. Roer de uitgelekte kaneelrozijnen erdoor. Schep de couscous in loempiadeeg en rol dit tot kleine loempiaatjes.

Stoof de fijngesneden aardappels en winterwortel in boter met bouillon en breng op smaak. Peper en zout het vlees en bak dit in geklaarde boter (laten rusten in een matig warme oven tot rosé). Frituur de loempia’s en de frites en plaats ze met de groentes naast het vlees.

Reageer op dit artikel