artikel

Brandnetelbroodjes

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g brandnetel
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 1 dl melk (halfvol)
  • 200 g kaas (belegen)
  • 2 cl olijfolie (extra vierge)

Bereidingswijze:
Schenk de melk in een platte schaal. Klop het ei in de melk los en laat het brood in het mengsel weken (5 tot 10 minuten).

Spoel de brandneteltoppen. Snipper de sjalot. Verhit de olijfolie en fruit de sjalot. Voeg de netels met het aanhangende water toe. Laat ze op een zacht vuur gaar worden (2 minuten) en haal ze uit de pan.

Verwarm opnieuw olijfolie in de pan en leg de sneetjes brood erin. Bak ze aan één zijde. Keer de sneetjes om en leg op elke boterham een portie netels en een plakje kaas. Doe een deksel op de pan zodat de kaas kan smelten. Laat nog 5 minuten zachtjes bakken.

Reageer op dit artikel