artikel

Brandnetelstamppotje

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 700 gram aardappel schoon
  • 2 zakjes brandnetelthee
  • 150 gram crème fraiche
  • 50 gram roomboter
  • 500 gram brandnetelblaadjes gewassen
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 125 gram groene pesto
  • 50 gram pijnboompitten

Bereidingswijze:
Kook de aardappelen gaar in ruim water waaraan 2 zakjes brandnetelthee zijn toegevoegd. Afgieten en tot puree stampen, voeg hieraan toe de roomboter, crème fraiche en breng de smeuïge puree op smaak met zout, peper en wat geraspte nootmuskaat. Zet pan weer op hoog vuur en meng onder voortdurend roeren de brandnetelblaadjes door de puree gedurende 4 minuten. Vuur laag en voeg groene pesto aan de stamppot toe. Breng indien nodig de stamppot hoger op smaak.

Reageer op dit artikel