artikel

Courgettes met bitterkoekjes

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 courgettes
  • 20 gram boter of margarine
  • 15 gram bloem
  • 2 1/2 dl melk
  • 50 gram bitterkoekjes
  • 20 gram geraspte kaas
  • nootmuskaat
  • zout
  • 1 kleine ui

Bereidingswijze:
courgette met bitterkoekjesVerwarm de oven voor op 200 graden C. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Snij de courgettes in de lengte doormidden. Doe de courgettehelften in de pan en laat ze 6-8 minuten zachtjes koken. Schep ze uit de pan in een vergiet en spoel ze af met koud water. Droog de courgettehelften met een schone doek of keukenpapier. Hol de helften met een lepel uit tot circa 1 cm van de rand.

Hou de courgettepulp apart. Smelt in een pan 15 gram boter of margarine. Roer de bloem door de boter of margarine, laat 1 minuut garen. Voeg de melk toe en roer tot een klontloos papje. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de kaas door de saus. Pel en snipper de ui. Verhit in een braadpan de rest van de boter of margarine en bak de ui even aan. Kruimel de bitterkoekjes fijn. Voeg aan de gebakken ui de courgettepulp toe. Bak deze even mee. Roer de saus en de bitterkoekjes erdoor. Leg de uitgeholde courgettehelften in een ingevette ovenschaal en vul ze met de saus. Laat de courgettes in de oven circa 15-20 minuten gratineren tot de bovenkant goudbruin ziet.

Reageer op dit artikel