artikel

De Noordergraaf, Harbrinkhoek

Horeca

de noordegraaf harbrinkhoekHet gastheerschap van de familie Kampkuiper begon bijna 100 jaar geleden, rond 1910. Opa Gerard Kampkuiper startte toen in het Twentse Harbrinkhoek een werkplaats met schenkerij. Het café-restaurant dat daaruit voortkwam is onlangs afgebroken. Een paar honderd meter verderop zette Gerard Kampkuiper junior, de kleinzoon van de oprichter, iets nieuws neer: Koetshuis De Noordergraaf.

Een horecagelegenheid die een nieuw tijdperk voor het familiebedrijf inluidt en waar gasten terecht kunnen voor een intiem of grootschalig diner, feesten of vergaderingen. Het pand heeft de landelijke uitstraling van een Twentse hoeve. Nostalgie is het toverwoord. De gast ziet chef-kok Ronald Gebbink en zijn team aan het werk in de open keuken. Hij bereidt de gerechten onder een handgemaakte koperen kap, bij voorkeur streekproducten op basis van authentieke recepturen.

Op de foto Gerard en Lidy Kampkuiper in het à-la-carterestaurant. Zij zijn ook eigenaar van Het Everloo in Rossum, gasterij De Weemhof in Ootmarsum en een eigen catering- en evenementenbureau. Restaurantmanager van Koetshuis De Noordergraaf is Erik Derks.

Almeloseweg 113. Tel. (0546) 62 99 62. www.denoordergraaf.nl. Capaciteit: restaurant 70 zitplaatsen; terras 180; zaal 150 à 200. Prijsindicatie: driegangenmenu €32,50. Geopend vanaf 12.00 uur; za/zo vanaf 14.00 uur. Ma gesloten.

Reageer op dit artikel