artikel

Drie noedelrecepten

Horeca

Noedelsalade met zoetzure dressing:Ingrediënten voor 4 personen: 250 gram mihoen 400 gram kalkoenfilet 1 kleine komkommer 2 lente/- bosuitjes 1 rode paprika 150 gram rode paprika 150 gram peultjes 2 eetlepels wokolie of zonnebloemolie 100 gram veldsla of jonge bladsla 2 eetlepels gehakte koriander 75 gram cashewnoten 1 limoen of 1 citroen Voor de dressing: […]

Noedelsalade met zoetzure dressing:
Ingrediënten voor 4 personen:

 • 250 gram mihoen
 • 400 gram kalkoenfilet
 • 1 kleine komkommer
 • 2 lente/- bosuitjes
 • 1 rode paprika
 • 150 gram rode paprika
 • 150 gram peultjes
 • 2 eetlepels wokolie of zonnebloemolie
 • 100 gram veldsla of jonge bladsla
 • 2 eetlepels gehakte koriander
 • 75 gram cashewnoten
 • 1 limoen of 1 citroen

Voor de dressing:

 • 2 eetlepels sojasaus (ketjap manis)
 • 1 eetlepel sesamolie
 • 1/2 eetlepels geraspte gemberwortel
 • 1 eetlepel chilisaus
 • 3 eetlepels rode wijnazijn
 • 1 teentje geperste knoflook

Bereidingswijze:
noedelsaladeKook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af. Laat afkoelen. Snijd de kalkoenfilet in smalle reepjes. Halveer de gewassen komkommer in de lengte en snijd er smalle boogjes van. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes en de paprika zonder zaadjes in blokjes. Haal de peultjes af, kook ze 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.

Roerbak de kalkoenreepjes 10 minuten in de hete olie in een wok of hapjespan. Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de kalkoenfilet, komkommer, bosui, paprika, peultjes en mihoen. Schik het mengsel op de veldsla. Strooi er koriander over en cashewnoten die licht geroosterd zijn in een droge hete koekenpan. Leg er partjes limoen of citroen bij.

Thaise visbouillon
Ingrediënten voor 4 personen:

 • stukje gemberwortel
 • 1 limoen of citroen
 • 1 liter visbouillon
 • 4 bosuitjes
 • 200 gram tilapiafilet
 • 2 eetlepels Thaise vissaus of sojasaus
 • 150 gram doperwten
 • 125 gram mihoen
 • 1 eetlepels gehakte koriander

Bereidingswijze:
thaise visbouillonRasp of hak de geschilde gemberwortel fijn. Boen de limoen of citroen schoon onder heet water en rasp 2 theelepels van de schil. Pers de vrucht. Voeg gember, citroenrasp, de helft van het citroensap en de vissaus bij de visbouillon, verwarm dit en laat het 10 minuten trekken.

Snijd de bosuitjes in schuine reepjes. Verdeel de tilapiafilet in smalle repen en sprenkel er citroensap over.

Zeef de bouillon. Breng de gezeefde bouillon aan de kook, voeg de doperwten en bosuitjes toe en kook 3 minuten. Voeg de vis en mihoen toe en laat deze tegen de kook aan 4 minuten garen. Bestrooi de soep voor het serveren met koriander.

Mie met kip en ananas
Ingrediënten voor 4 personen:

 • 400 gram eiermie
 • 400 gram kipfilet
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 kleine prei
 • 1 rode paprika
 • 200 gram ananasstukjes
 • 3 eetlepels wokolie
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepels oestersaus
 • 1 theelepel sambal oelek

Bereidingswijze:
mie met kip en ananasBereid de mie en laat deze in een vergiet goed uitlekken. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 cm. Pel de knoflook en snipper deze. Verdeel de prei in smalle ringetjes en de paprika zonder zaadjes in reepjes. Giet de ananas af en vang het sap op.

Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kip 4 minuten. Roer de sojasaus erdoor en bak nog 3 minuten. Schep de kip met een schuimspaan uit de pan. Roerbak de knoflook, prei en paprika 1 minuut in het bakvet van de kip.

Voeg ananas, oesersaus, sambal oelek, 3 eetlepels van het ananassap, mie en de kip toe en verwarm al omscheppend 3 minuten.