artikel

Frisse limoenjelly met basilicum

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 5 blaadjes witte gelatine
  • 3 limoenen, geperst
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 theelepel olieolie met basilicum
  • 100 gram suiker

Bereidingswijze:

frisse limoenjelly met basilicumWeek de gelatine 5 minuten in koud water. Kook 400 ml water met suiker. Knijp de gelatine uit, neem het suikerwater van het vuur en los hierin de gelatine op. Roer het limoensap erdoor en laat het mengsel afkoelen, tot het lobbig begint te worden. Snijd de basilicum in ragfijne reepjes.

Roer de fijngesneden basilicum door het lobbige gelatinemengsel. Zo zakt de basilicum straks niet naar de bodem van de puddinkjes. Vet de vormpjes dun in met basilicumolie en verdeel het gelatinemengsel erover. Laat de jelly in de koelkast in ongeveer 2 uur opstijven.

Dompel de puddingvormpjes even tot de rand in een bak met heet water, om ze makkelijk te storten. Leg een bord op elk vormpje, draai ze een voor een om en laat de jelly uit elk vormpje glijden.

Reageer op dit artikel