artikel

Gebakken scholfilet met Amsterdamse uitjes

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 3 scholfilets van 100-125 g
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 bosuitjes, in stukjes van 1 cm
  • 2 ansjovisfilets, in stukjes
  • 50 g Amsterdamse uitjes, gehalveerd
  • 1 volle eetlepel kappertjes

Bereidingswijze:
scholfiletHalveer de scholfilets in de lengte en wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Wentel de scholfilets door de bloem en schud de overtollige bloem er weer af.Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.

Schep de scholfilets op twee warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de bosuitjes 1 minuut in het bakvet. Voeg de Amsterdamse uitjes, kappertjes en ansjovis toe en verwarm het geheel tot de ansjovis begint te smelten. Voeg eventueel een scheutje water toe. Schep de saus over de scholfilets.