artikel

Gegratineerde scholrolletjes met paprika

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 scholfilets van ca. 100 g
  • 3 geroosterde paprika’s uit pot
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 theelepels paprikapoeder mild
  • ½ eetlepel oregano
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 100 ml medium dry sherry of witte wijn
  • 75 g geraspte belegen kaas

Bereidingswijze:
gegratineerde scholrolletjes met paprikaVerwarm de oven voor op 200 C. Pureer de paprika’s in de keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer. Meng de knoflook, paprikapoeder en oregano erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Halveer de scholfilets in de lengte en bestrijk ze aan de velkant met de paprikapuree. Rol de filets op, begin aan de smalle kant, en zet de rolletjes naast elkaar in een lage ovenschaal. Schenk de sherry of wijn op de bodem en strooi de kaas over de vis. Laat de scholrolletjes in de oven in 15-20 minuten gaar worden.