artikel

Het Hooihuis, Roosendaal

Horeca

het hooihuisLisette en Koen Bakker verruilden hun bistrootje De Dikke Deur in Fijnaart voor een brasserie en restaurant op een toplocatie. Het Hooihuis is gesitueerd op recreatiepark De Stok in Roosendaal, pal naast een duikcentrum, thermensauna, squash- en golfbaan.

Het Hooihuis heeft de vorm van een hooimijt, rond dus. Elk tafeltje staat aan het raam. De gasten kijken van alle kanten de grote tuin in. Op elke verdieping bevindt zich de open keuken in het midden. De brasserie op de begane grond serveert het Nederlandse product, zoals een stamppot of stoofpotje. ‘Een laagdrempelige formule, gericht op families en op zakenmensen. Ideaal, met 1000 parkeerplaatsen voor de deur en de ligging vlak bij de snelweg’, zegt Koen Bakker.

Boven zit het luxe restaurant. De beperkte menukeuze wisselt om de vijf à zes weken. Twee chefs staan in de keuken: Miranda Maas en Stef Broekaert. De Bakkers heten de gasten welkom en zijn beiden vinoloog. Een wijnrek met 1200 flessen prijkt bij de entree van het restaurant.

De Stok 13. Tel. (0165) 53 79 02. www.hooihuis.nl. Capaciteit: brasserie 90 zitplaatsen; restaurant 70; terras: 140. Prijsindicatie: hoofdgerechten brasserie €7,50 tot €17,50; vijfgangenmenu restaurant €49,50. Dagelijks geopend vanaf 11.00 uur; restaurant vanaf 17.00 uur.

Reageer op dit artikel