artikel

Het Kookstation, Bodegraven

Horeca

het kookstation bodegravenWaar vroeger reizigers wachtten op hun trein, kunnen gasten nu genieten van hun eigen culinaire prestaties in Het Kookstation. Jurgen de Vries opende een kookschool in het voormalige NS-station van Bodegraven, een monumentaal pand uit 1913. Iedereen die houdt van koken en lekker eten, is er welkom voor workshops.

Van suiker trekken tot wijn/spijscombinaties, van stamppot tot tapas, van patisserie tot wildgerechten. De chef-kok zegt een eigentijdse kookstijl voor te staan. ‘Geen ingewikkelde recepten, maar bereidingen die recht doen aan de pure smaak. Het sociale aspect en tijd voor gezelligheid zijn daarbij net zo belangrijk.’

Het Kookstation is lid van het Gastvrijheidsgilde, van Euro-Toques en van de Nederlandse Vereniging van Kookstudio’s. Verder is Jurgen de Vries aangesloten bij Freeks, het netwerk van koks en cateraars, en runt hij al vijf jaar een eigen cateringbedrijf, First Class Catering. Gastvrouw is z’n vriendin Mariska Dijkstra.

Stationsplein 1. Tel. (0172) 61 86 48. www.hetkookstation.nl. Capaciteit: 60 personen. Prijsindicatie: workshops vanaf €39,50; kinderen €19,50; all inclusive vanaf €62,50. Open op reservering.

Reageer op dit artikel