artikel

Impala met gepofte bataat en maïs

Horeca

Ingrediënten:

 • 1500 g impala
 • 1000 g bataat
 • 10 mini-maïs
 • 1 l gevogeltebouillon
 • 20 g mosterd
 • 20 cl crème fraîche
 • 250 g spek
 • 1/3 bos lente-ui
 • 200 g geraspte oude kaas
 • 150 g polenta
 • 100 g croutons

Bereidingswijze:
impalaSnijd de zoete aardappels in een vierkant model en prik ze in met satéprikkers. Verpak de aardappels in aluminiumfolie en pof ze op 180_C. Kook de afsnijdsels in room gaar en maak er met iets bouillon een fijne puree van (draai door een handzeef).

Hol de gepofte aardappels uit en vermeng de gare aardappels met uitgebakken spekjes, een lente- uitje (fijn gesneden), iets mosterd, mayonaise en crème fraîche. Vul hier de aardappel mee en strooi er een mengsel over van geraspte kaas, gemalen knoflookcroutons en polenta.

Kook de mini-maïs in gevogeltebouillon en bak ze voor doorgifte in een beetje boter. Peper en zout de impalabiefstukjes en bak ze in geklaarde boter rosé. Verwarm de bataat in de oven tot de kaas gesmolten is tot een korst. Warm puree en maïs op en serveer dit naast het vlees.
R