artikel

Le Défi, Sprang-Capelle

Horeca

le defi sprang capelle‘Het was mijn droom een restaurant met hotel, wijnwinkel en tuin te hebben’, zegt patron-cuisinier Edwin Loos (l). Die droomwens is uitgekomen met de opening van restaurant Le Défi, kookstudio Loos & Co en vanaf half april hotel Le Défi met vijf gezellige suites. Loos was tot voor kort chef-kok van het Tilburgse restaurant Sprakeloos, dat een Bib Gourmand van Michelin ontving.

‘Met Le Défi zitten we in het ambachtelijke luxere segment van de gastronomie’, zegt hij. ‘We ambiëren op sterrenniveau te koken. Le Défi betekent: de uitdaging. We houden van smaakuitdagingen. Van gerechten met contrastrijke smaken, zoals van zure limoen en pittige peper. Maar altijd subtiel. Onze koks hebben hun sporen verdiend in restaurants met Michelin-sterren. In kookstudio Loos & Co geven we onze keukengeheimen prijs. De workshop ‘Koken met de chef-kok’ leert de gasten op een professionele manier koken met recepturen uit ons restaurant.’ Maître van Le Défi is Michael Daals, hij is afkomstig van restaurant Cordial in Oss.

Kerkstraat 63. Tel. (0416) 53 08 99. www.ledefi.nl; www.loosenco.nl. Capaciteit: 42 couverts; kookstudio 10 tot 70 personen; 5 suites. Prijsindicatie: hoofdgerechten €26,-; kookworkshop €65,- all inclusive. Geopend di t/m za vanaf 11.00 uur. Restaurant zo/ma gesloten.

Reageer op dit artikel