artikel

Limburgse weelde

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 10 omeleten (kant-en-klaar)
  • 750 g wilde spinazie
  • 600 g roomkaas
  • 500 g gerookte zalmtranches
  • 500 g asperges
  • 0,5 bos dille
  • 100 g limoen
  • 50 cc arachide-olie
  • peper en zout

Bereidingswijze:
Leg de kant-en-klare omelet onder de grill. Was de wilde spinazie en fruit deze licht aan in wat olie. Kook de geschilde asperges gaar. Verdun de roomkaas met wat melk tot een spuitbaar geheel en breng dit op smaak met fijngesneden dille. Leg op de werkbank een vel plasticfolie. Leg hierop een plak gerookte zalm, besmeer de zalm met de roomkaas en verdeel hierop wat gare spinazie.

Leg vervolgens de omelet op het geheel en vouw met behulp van de plastic folie de ge-rookte zalm om de omelet heen. Snijd de omelet in plakken en verdeel deze samen met de asperges over de borden. Garneer met wat limoen en dille.

Reageer op dit artikel