artikel

McGregor Fashion Group sluit zich aan bij Fair Wear Foundation

Horeca

AMSTERDAM – McGregor Fashion Group N.V. is 19 maart 2007 deelnemer geworden van Fair Wear Foundation (FWF). McGregor Fashion Group en haar dochterondernemingen verhogen hiermee hun inspanningen om goede arbeidsomstandigheden bij toeleverende fabrieken te realiseren. De modeartikelen van de groep worden geproduceerd in zo’n 70 fabrieken verspreid over de wereld. Het bedrijf eist van deze fabrieken dat ze voldoen aan haar arbeidsnormen.

McGregor Fashion Group inspecteert regelmatig haar fabrieken en spreekt verbeteringen af wanneer dat nodig is. Met het deelnemerschap van FWF stemt McGregor Fashion Group ermee in dat FWF gaat verifiëren of de arbeidsnormen daadwerkelijk stapsgewijs worden ingevoerd in de fabrieken.

McGregor Fashion Group, opgericht in 1993, is een Europees modehuis dat zich richt op het managen van een portfolio modemerken in het hogere kwaliteit’s en prijs segment. McGregor en Gaastra zijn de belangrijkste merken van de groep. Met een omzet die de afgelopen 4 jaren vrijwel verdubbeld is tot het huidige niveau van circa Euro 170 miljoen per jaar, behoort het bedrijf tot de snelst groeiende mode ondernemingen in West Europa.

Naast de circa 3000 multibrand-winkels over geheel Europa worden de merken van McGregor Fashion Group verkocht via 182 Shop-in-the-Shops bij warenhuizen en grotere modezaken. Voorts worden de merken verkocht binnen de eigen detailhandelsactiviteiten, die bestaan uit de McGregor-monobrand-stores, de Adam Menswear-keten en een zestal factory outlets. In totaal exploiteert de groep circa 100 eigen winkels. Ongeveer 550 mensen bouwen mee aan het succes van de merken van McGregor Fashion Group.

Fair Wear Foundation is een organisatie voor onafhankelijke verificatie van de Gedragscode voor de Kledingindustrie. Er zijn momenteel 32 kledingbedrijven aangesloten, die hun kleding laten maken in onder meer Oost Europa, Noord Afrika en Azië. FWF verifieert dat in de fabrieken de gedragscode naar behoren wordt uitgevoerd.

FWF is een initiatief van FNV en Bondgenoten, de Schone Kleren Kampagne, ontwikkelingsorganisaties zoals Oxfam-Novib, ondernemersorganisaties uit de kledingbranche zoals Modint en Mitex, en andere organisaties die het welzijn van kledingarbeiders wereldwijd hoog hebben. FWF breidt haar activiteiten momenteel uit naar het buitenland.

Reageer op dit artikel