artikel

Naturel, Franeker

Horeca

naturel franeker‘Naturel is een aanwinst voor Franeker. Tenminste, dat hoor ik van de gasten. Het loopt dan ook storm’, zegt Inge van den Berg. De eetgelegenheid is haar eerste eigen horecabedrijf, nadat de chef-kok ervaring opdeed bij visrestaurant Op Hatsum en bij De Grillerije in Franeker.

Haar visie? ‘Ik werk met eerlijke en verse producten, maar ik houd niet zo van culinaire uitspattingen waarbij je niks op je bord hebt liggen. Wat ik serveer is gewoon lekker en naturel. Een prima stuk vlees of vis. En tapas natuurlijk. Vegetarisch is ook mogelijk.’ Om het restaurantbezoek te stimuleren, eten kinderen tot acht jaar gratis van de kindermenukaart, mits de volwassenen in het gezelschap een hoofdgerecht bestellen. ‘Zelf heb ik drie kinderen. Dus ik weet hoe duur het is als je met je kroost uit eten wilt gaan.’Zilverstraat 41. Tel. (0517) 38 38 38. www.restaurantnaturel.nl. Capaciteit: 44 zitplaatsen. Prijsindicatie: hoofdgerechten €18,50. Geopend wo t/m zo vanaf 17.00 uur. Ma/di gesloten; open voor groepen op reservering.

Reageer op dit artikel