artikel

Pakketje met schol, venkel en rode ui

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 g scholfilets
  • zout, peper
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 kleine venkel
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappel of citroenschil
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze:
pakketje met schol venkel en rode uiVerwarm de oven voor op 200°C. Halveer de scholfilets in de lengte en wrijf ze in met zout, peper en chilipoeder. Maak de venkel en ui schoon, halveer ze en schaaf ze (in de keukenmachine) in flinterdunne plakjes. Spreid twee stukken bakpapier op het aanrecht uit en maak in het midden in de lengterichting een bedje van de helft van de venkel en ui. Verdeel de helft van de geraspte sinaasappelschil en peterselie erover

Drapeer hierop de scholfilets en verdeel daarover de rest van de venkel, ui, sinaasappelrasp en peterselie. Strooi er zout en peper over en sprenkel de vermout er overheen. Vouw het bakpapier rond de vulling naar boven en draai de pakketjes aan de lange zijden dicht, de bovenkant moet open blijven. Zet de pakketjes op de bakplaat en laat ze in de oven in ca. 20 minuten kleuren en gaar worden.