artikel

Productinformatie Courgette

Horeca

Courgettes (Cucurbita pepo) zijn vruchtgroenten die tot dezelfde familie behoren als meloenen en komkommers. Het meest bekend is de groene courgette, die trouwens heel goed lijkt op zijn neef komkommer. Er bestaan ook gele variëteiten. Stilaan wordt courgette ook bij ons een vaste waarde in het groenteaanbod. De courgette wordt als groente gegeten en geoogst voordat hij volledig rijp is. Het vruchtvlees heeft een milde smaak.

Aankoopadvies:
courgetteCourgettes zijn verkrijgbaar van februari tot november met topaanvoer in de maanden juli tot september. Courgettes hebben een groene egale kleur over de hele oppervlakte en zijn vrij van beschadigingen. Ze hebben een gave schil en voelen stevig aan. Het snijvlak mag niet te nat zijn.

Bewaaradvies:
Zoals andere vruchtgroenten dienen courgettes te worden bewaard op een koele plaats, maar niet in de koelkast.

Bereidingswijze:
Voor gebruik moet u de courgette grondig wassen. Schillen is niet nodig, maar verwijder wel het kroontje, dit is het afgesneden steelgedeelte. Snij ze daarna in blokjes of schijven volgens het gekozen recept. Indien de courgette opgevuld wordt, kan het steeltje aan de vrucht blijven. Het vruchtvlees kan worden verwerkt in het vulmengsel.

Een courgette kent heel wat bereidingswijzen: samen met tomaten en aubergines in een zuiderse ratatouille, gevuld met gehakt als gegratineerde ovenschotel, afwissenlend een schijfje courgette en gekookte aardappel bestrooid met gemalen kaas en klontjes boter geeft een eenvoudig ovengerecht. U kan ook lekkere soepen bereiden met courgettes.

Reageer op dit artikel