artikel

Productinformatie Schol

Horeca

productinformatie scholVanaf begin juni is schol weer op z’n best. Schol is een makkelijke en veelzijdige vis voor in de keuken. Bovendien is dit visje heel smakelijk en overal te koop. Maar met schol kun je bovenal volop variëren. Een schol kun je gebakken, gestoomd, gestoofd, gegrild, gepocheerd of vanaf de barbecue serveren. Het vlees van de schol is blank en smakelijk. Het is een zeer gewilde consumptievis: redelijk geprijsd, bijzonder smaakvol en niet vet.

Productinformatie
De schol behoort tot de familie van de scholachtigen; een grote platvisfamilie waartoe veel bekende soorten behoren, zoals heilbot, bot, schar en tongschar. Omdat schol een platvis is en op de bodem leeft, kan de smaak van de schol per bodemsoort nogal verschillen.

Verkrijgbaarheid
Het hele jaar door. Maar in januari, februari en maart is de schol in zijn paaiperiode en kan dan beter met rust gelaten worden.Een goede kwaliteit schol heeft helderrode kieuwen en een geur van peterselie tot licht zoet komkommerachtig.

Vervangende vissoort(en)
Schar, Tong, Tongschar

Bereidingswijze
Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden. Hele schol kan het beste gegrild of gebakken worden.

Smaak
Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak.

Reageer op dit artikel