artikel

Spelregels

Horeca

De Misset Horeca Top-100 van grootste brands & bedrijven is een overzicht van de omzet van de 100 grootste horecabedrijven van Nederland, aangevuld met de grootste merken (brands). Enkele bedrijven in de Top-100 zijn namelijk geen echte concerns, maar franchiseketens of samenwerkingsverbanden van zelfstandige ondernemers. Denk aan namen als Golden Tulip, Holland Hotels en Best […]

De Misset Horeca Top-100 van grootste brands & bedrijven is een overzicht van de omzet van de 100 grootste horecabedrijven van Nederland, aangevuld met de grootste merken (brands). Enkele bedrijven in de Top-100 zijn namelijk geen echte concerns, maar franchiseketens of samenwerkingsverbanden van zelfstandige ondernemers. Denk aan namen als Golden Tulip, Holland Hotels en Best Western.

De vermelde omzet bij die bedrijven is de gezamenlijke omzet van de aangesloten franchisevestigingen, plus de eigen omzet uit fee’s en commissies. Dat betekent dat in de ranglijst een klein gedeelte aan dubbeltellingen zit. De omzet van Golden Tulip tellen we nog een keer meer bij de omzet van Westcord, die meerdere hotels onder GT-vlag exploiteert. Gecorrigeerd voor die dubbeltellingen valt de gezamenlijke omzet van de 100 bedrijven enkele honderden miljoenen euro’s lager uit. In deze editie publiceren we voor het eerst aparte ranglijsten van de grootste fastfoodformules en cateraars.

Reageer op dit artikel