artikel

Heijenrath, Heijenrath

Horeca

heijenrathHeijenrath in de glooiende heuvels van Zuid-Limburg is een dorpje van slechts 123 inwoners, maar telt zeven hotels. Eén van die logiesbedrijven is hotel Heijenrath van Bram en Marieke Verrijt. Een klein familiehotel dat gemoedelijke gastvrijheid biedt. Het is gelegen aan de toeristische Mergellandroute op een hoogte van 220 meter, en daarmee het op één na hoogste punt van Nederland.

Sinds 2003 exploiteren de Verrijts het hotel. In die tijd knapten ze de benedenetage op. Onlangs renoveerde het echtpaar de acht hotelkamers, die nu zijn voorzien van een houten vloer, douche, toilet, zitje en kleuren-tv. Alle kamers zijn rookvrij. ‘We zijn supertrots op het resultaat. Nu kunnen we weer jaren vooruit’, aldus de enthousiaste hoteliers. 300 reacties staan inmiddels in hun gastenboek op internet. Lovende woorden van de gasten over hun verblijf. Van mountainbikers, wandelaars en fitte ouderen, maar ook van gezinnen met kleine kinderen.

Heijenratherweg 12. Tel. (043) 457 20 19. www.hotelheijenrath.com. Capaciteit: 7 tweepersoonskamers; 1 driepersoonskamer. Prijsindicatie: logies en ontbijt €37,50 p.p. Hele jaar geopend.