artikel

Hippe lunchers in MTV-restaurant

Horeca

hippe lunchers bij MTVEen gloednieuw pand voor MTV Networks. Het flitsende onderkomen op op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord werd onlangs zelfs geopend door burgemeester Job Cohen. Het terrein wordt ontwikkeld als creatieve zone ofwel Media Wharf. Omdat creativiteit ook hongerig maakt, is er een goed bedrijfsrestaurant. SAB is aldaar de cateraar.

Hans van Heel, directeur van SAB Catering (zie foto’s hieronder) is zo trots op deze nieuwe locatie dat hij nog voor de officiële opening door Cohen de redactie van Misset Catering een kijkje gunt. Het bedrijf MTV Networks huist in een oude timmerfabriek. Daaronder vallen behalve de tv-zender MTV ook de zenders TMF, The Box (inmiddels Comedy Central) en Nickolodeon. SAB verzorgt de f&b voor het veelal hippe en kritische personeelsbestand van de tv-zenders.

Per dag komen er tussen de 150 en 200 man lunchen. Het bedrijfsrestaurant heeft concurrentie van de (ook al moderne) IJ-kantine. Het bijzondere is dat er een groot assortiment is aan vegetarische gerechten, salades en fruit. Past toch goed bij de doelgroep die veel van verantwoorde voeding blijkt te houden. Ook: vers gesneden vleeswaren (zonder plasticjes) van een Keurslager in de buurt en een warme bakker die broodjes levert.

Hip, strak, modern. Rood knalt eruit in het nieuwe onderkomen van MTV Networks in Amsterdam. Het bedrijfsrestaurant ziet er ook strak uit en heeft bovendien een prachtig uitzicht. (zie volgende foto).

Een onderzeeboot zie je tenslotte niet iedere dag….

Eerst eten en drinken en dan lekker onderuit en genieten van het uitzicht.

Nog meer relaxruimtes.

Veel licht in de restauratieve ruimtes van MTV Networks.

Per dag tot 200 lunchers.

Het mediabedrijf heeft veel hippe, jonge mensen in dienst. Die houden vooral van gezond en licht, aldus cateringmanager Marja Samsin van SAB. (zie volgende foto).

Samsin is sinds 1997 in dienst bij de cateraar uit Zwanenburg en werkte daarvoor op de ook al mooie locaties van Young & Rubicam en De Hoop Advocaten.

De saladebar bevindt achter de kassa. Er worden relatief veel vegetarische gerechten en producten aangeboden. Samsin is zelf vegetariër, vandaar. Maar ze bakt gerust op verzoek van de gasten een vleesgerecht op de grillplaat.

Niet alledaags, maar wel zo lekker… vers gesneden vleeswaren van een Keurslager uit de buurt.

Een bakker levert dagelijks vers gebakken broodjes aan. Naar verluidt gaan er per dag zo’n 150 harde broodjes doorheen.

And this is where it’s all (hip &) happening.

Foto’s: Josée van Dijk
Tekst: Hans Schmeinck

Reageer op dit artikel