artikel

Luden, Breda

Horeca

ludenDe eerste Luden opende 25 jaar geleden in Den Haag. Daarna waren Amsterdam en Utrecht aan de beurt. De vierde vestiging is gesitueerd in een statig wit pand aan de Haven van Breda, tegenover het historische Spanjaardsgat. Een sfeervolle brasserie en een restaurant met een klassiek interieur: grote spiegels, kroonluchters, zilveren kandelaars, plafond en muurschilderingen.

Luden staat bekend om z’n goede wijnkaart. Dankzij het Enomatic-wijnbewaarsysteem kunnen we meer wijnen per glas schenken’, vertelt Jet van Pruijsen. Naast een Chablis, Sancerre en Fleurie serveren we ook wijnen van kleine wijnboeren en biologische wijnen.’

Jet van Pruijsen en Barry van de Liefvoort zijn lid van het managementteam en nemen tijdelijk de bedrijfsleiding voor hun rekening. Om ook uitgaanspubliek te trekken, openen ze op vrijdag- en zaterdagavond de bar. De minimum leeftijd is dan 30 jaar. Met een groot terras aan het nieuw geopende water is Luden compleet. 1 juli is het feestweekeinde van dit project in de binnenstad van Breda. Een unieke locatie’’, aldus Jet van Pruijsen.

Vismarktstraat 28. Tel. (076) 515 08 04. www.luden.nl. Capaciteit: 170 zitplaatsen; terras100. Prijsindicatie: driegangenmenu €26,50; glas huiswijn €2,90. Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur; zo vanaf 12.00 uur. Bar opent 22.00 uur.

Reageer op dit artikel