artikel

Show PresTop prikkelt emoties en stimuleert aankopen

Horeca

EINDHOVEN – PresTop, leverancier op het gebied van interactieve communicatiesystemen, viert dit jaar zijn vijftienjarig bestaansjubileum. In het kader daarvan wordt voor met name de ^retailers in de maanden mei en juni a.s. in het centrum van Eindhoven de opmerkelijke show `In de praktijk’ gehouden. Deze show is gericht op het direct beleven van nieuwe instore communicatie oplossingen.

Samen met conceptstore Artgadgets presenteert PresTop de nieuwste instore communicatie oplossingen én hedendaagse internet- en videokunst, die emotie en gevoel als gemeenschappelijke eigenschap hebben. De toepassingen worden logischerwijs daar getoond waar ze thuis horen, namelijk tussen de ^retailers.

Showroom tussen de ^retailers
PresTop toont in een showroom in warenhuis de Vroom & Dreesmann de nieuwste oplossingen op het gebied van instore communicatie. ^Retailers kunnen – kosteloos – verschillende inspiratie opdoen voor het sturen van gewenst gedrag van consumenten. Ter plekke kunnen ze zelf ervaren dat moderne technieken heel goed kunnen worden ingezet om emoties te prikkelen. Ze zien hierdoor meteen hoe een oplossing nu echt werkt en hoe het een toegevoegde waarde voor hun bedrijf kan zijn. Videoschermen, touchscreens en informatiezuilen met de juiste content op tactische plaatsen, zijn inherent verbonden met het bieden van informatie, het creëren van sfeer en het stimuleren van aankopen. Hoe wakker je nieuwsgierigheid aan bij passanten zodat ze een winkel binnenkomen? Hoe stimuleer je impulsaankopen? Hoe creëer je het gevoel van vertrouwen dat bezoekers laat terugkeren? Met deze show heeft PresTop dan ook een aanzet willen geven tot een structureel hoger aandachtsniveau als het aankomt op bewegend beeld en dynamische informatie bij instore communicatie oplossingen.

Van theorie naar de praktijk
Niet alleen theorie, maar ook direct zelf ervaren. Dat is het uitgangspunt van de show `In- de-praktijk’.Gasten worden feestelijk ontvangen in Vroom & Dreesmann in het centrum van Eindhoven, met een hapje en een drankje op het nieuwe dakterras met bijzonder uitzicht over het centrum. Aan de hand van zeer uiteenlopende toepassingen uit de praktijk wordt een heldere en bondige uitleg gegeven hoe in te spelen op de af- en overwegingen van consumenten. Aansluitend worden een aantal winkels in de binnenstad bezocht waar instore communicatie oplossingen toegepast worden. De wandeling eindigt bij conceptstore Artgadgets in de Piazza waar een inspirerende presentatie van nieuwe mediakunst wordt aangeboden.

Internet- en videokunst
Artgadgets toont de presentatie van hedendaagse internet- en videokunst die onderzoek van emotie en gevoel in nieuwe media als gemeenschappelijk kenmerk hebben. Hier zien bezoekers dat instore communicatie oplossingen ook gebruikt worden voor zaken als entertainment en artistieke toepassingen. De selectie wordt getoond op interactieve display systemen die we normaal gesproken aantreffen in o.a. ontvangstruimten en winkels. Daar staan normaliter informatie en reclameboodschappen op die commercieel bezien de nieuwsgierigheid en de interesse wekken van consumenten. Echter in deze conceptstore wordt duidelijk dat er middels moderne techniek ook emotie kan vrijkomen bij het zien van kunst en het aanschouwen van vermaak. Om vervolgens de aandacht van de consument te krijgen.

Meer informatie
www.in-de-praktijk.nl

Reageer op dit artikel