artikel

Wat doe ik als De Smaakpolitie mijn slagerij binnenkomt?

Horeca

SLAGERSWERELD – Woensdag 9 mei is op SBS6 een nieuwe reeks afleveringen begonnen van De Smaakpolitie. Naast horeca en studentenhuizen bezoekt presentator Rob Geus dit seizoen ook slagerijen. Maar wat doe je nu als ondernemer als de cameraploeg je zaak binnenwandelt?

Het programma van Rob Geus heeft in de horeca veel opschudding veroorzaakt. Inmiddels is daar een andere houding ten opzichte van hygiëne ontstaan, zo zegt Rob Geus. Hier enkele tips (bron KNS) hoe u het best om kunt gaan met een bezoek van De Smaakpolitie.

Tips
1. Controleer of u volgens de hygiënecode werkt (zijn alle checklisten goed ingevuld, staat alles netjes afgedekt in de koelcel volgens first in, first out en met versheidkenmerk. Zijn inrichting en apparatuur in goede staat? Zijn er voldoende papieren handdoekjes en vloeibare zeep, geen ongedierte, geen vuile doek op het hakblok et cetera.

2. Als u twijfelt, staat het u vrij medewerking aan de opnames te weigeren, maar bent u zeker van uw zaak, dan is een sticker van ‘De Smaakpolitie’ natuurlijk een prima marketingtool.

3. Bespreek dit met uw medewerkers (voor als u zelf niet aanwezig bent).

Reageer op dit artikel