artikel

Acht collegiale tips

Horeca

Als u een nieuwe keuken gaat aanschaffen, vraag dan niet alleen uw leverancier om advies. Kijk ook eens rond in andere restaurantkeukens. Profiteer van de ervaringen van uw collega’s. Enkele praktijktips op een rij.

Kijk niet op de meerprijs als de verdienste is dat u iedere dag tijd bespaart, bijvoorbeeld bij schoonmaakwerkzaamheden.

Ga nooit zelf klussen als er na afloop van de verbouwing iets moeten worden aangepast. Laat dit werk over aan vakmensen.

Ruud en José van Vliet, restaurant Sweet Dreams, Hoorn.

Vraag bij meerdere partijen offertes voor apparatuur op.

Let bij de aanschaf van apparatuur vooral op de kwaliteit en capaciteit, het merk is minder belangrijk. Als je vasthoudt aan één merk en het budget maar beneden moet bijstellen, lever je kwaliteit in.

Addy Rolofsen, hotel-restaurant De Wereld, Wageningen.

Stel in je ondernemingsplan een duidelijk budget voor de keuken vast. Gebruik dit als richtlijn voor je leveranciers. Door het budget aan één partij te geven die samenwerkt met andere leveranciers blijven de kosten inzichtelijk en wordt het budget minder snel overschreden.

Bepaal van te voren je doelgroep. Probeer niet te hip te zijn als dat niet aansluit bij je doelgroep.

Lex Hülsenbeck, De Stadskamer, Amersfoort.

Maak altijd een bestektekening met een architect. Deze investering verdien je terug. Laat leveranciers op basis van deze tekening offertes uitbrengen.

Zorg ervoor dat je vanaf de opstart met de nieuwe keuken voldoende vakkundig personeel hebt. Op basis van een goed team, kun je een goede start maken.

Jeroen en Anentte de Lange, Het Meer van Lenten, Terherne.

Reageer op dit artikel