artikel

Amsterdamse osseworst en rode uiencompote met Ettaler Curator Dunkler Doppelbock

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

  • 500 gram Amsterdamse osseworst (licht gerookt)
  • 500 gram rode uien
  • 75 gram ontpitte dadels
  • 75 gram zilveruitjes (op azijn)
  • 1 theelepel fijn gekneusde korianderzaadjes
  • 1 theelepel fijn geraspte sinaasappelschil
  • stukje pijpkaneel van 4 cm lengte
  • 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 3 dl Ettaler Curator Dunkler Doppelbock (fles van 50 cl)
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Ontpitte dadels in stukjes snijden en gedurende 3 tot 4 uur in het bier wellen. Rode uien schillen en in blokjes snijden. Olie in een koekenpan of braadpan verwarmen en de blokjes ui al roerende glazig laten worden.

Hittebron verlagen, gekneusde korianderzaadjes en het stukje pijpkaneel toevoegen. Gedurende 20 minuten met de deksel op de pan stoven. Zilveruitjes in een vergiet laten uitlekken. Na de stooftijd de in stukjes gesneden zilveruitjes, de fijn geraspte sinaasappelschil, de gewelde dadels en de rest van het bier toevoegen en nog 3 tot 4 minuten goed verwarmen. Eventueel wat extra bier toevoegen. Naar smaak peper uit de molen en zout toevoegen. In de pan laten afkoelen en vervolgens in een blender of keukenmachine niet te fijn pureren. Serveren bij plakken echte ambachtelijke Amsterdamse osseworst of gegrilde varkens- of lamskarbonaadjes of gegrilde kip of kalkoen.

Een goed gekoeld glas Ettaler Curator Dunkler Doppelbock hierbij drinken. Variatie: de plakken Amsterdamse osseworst lichtjes bestuiven met bloem en zo kort mogelijk om en om bakken in een mengsel van roomboter en zonnebloemolie.

Reageer op dit artikel