artikel

Arbeidsovereenkomst

Horeca

Sluit een overeenkomst met de uitzendorganisatie. Als opdrachtgever ofwel ‘inlenend bedrijf’ heeft u geen arbeidsoverkomst met de uitzendkracht. Hij is formeel in dienst van de uitzendorganisatie. Rechtspositie en arbeidsvoorwaarden liggen vast in de CAO voor Uitzendkrachten of in de CAO die voor uw bedrijf geldt. Uitzendkrachten die werken volgens de CAO voor Uitzendkrachten hebben te […]

Sluit een overeenkomst met de uitzendorganisatie. Als opdrachtgever ofwel ‘inlenend bedrijf’ heeft u geen arbeidsoverkomst met de uitzendkracht. Hij is formeel in dienst van de uitzendorganisatie. Rechtspositie en arbeidsvoorwaarden liggen vast in de CAO voor Uitzendkrachten of in de CAO die voor uw bedrijf geldt.

Uitzendkrachten die werken volgens de CAO voor Uitzendkrachten hebben te maken met het fasensysteem. Dit systeem regelt de opbouw van de rechtspositie in vier opeenvolgende fasen. Hoe langer een uitzendorganisatie een medewerker uitzendt, hoe krachtiger zijn of haar rechten.

Reageer op dit artikel