artikel

Asperges met kreeftensaus, grijze garnalen en Hertog Jan Meibock

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
1 kg witte asperges
2,5 dl kreeftensoep (uit pot of blik)
150 gram grijze garnalen
vier sjalotjes
twee eetlepels roomboter
1,5 dl Hertog Jan Meibock (flesje van 30 cl)
1 dl slagroom
twee eetlepels fijn geknipte bladpeterselie
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De harde onderkant van de asperges afsnijden en schillen met een dunschiller of aspergeschiller. De asperges in ruim water, afhankelijk van de dikte, in ongeveeer acht tot tien minuten gaar koken en laten uitlekken. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Boter verwarmen in een hoge pan en de sjalotjes laten zweten. Hittebron verlagen, kreeftensoep toevoegen en al roerende drie minuten verwarmen. Bier toevoegen en al roerende drie minuten verwarmen. Vervolgens de slagroom erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Asperges over voorverwarmde borden verdelen, de warme saus ernaast lepelen en garneren met fijn geknipte bladpeterselie en grijze garnalen. Serveren met warme toast of reepjes ciabatta, vergezeld van een goed gekoeld glas Hertog Jan Meibock.

Reageer op dit artikel